Lazacos rizottó
2017. február 18. írta: FeketeBorsa

Lazacos rizottó

img_3371k_1.jpg

A rizottó egy kiváló olasz egytálétel, melyet rengetegféleképpen el lehet készíteni. Én most az egyik kedvencünket a lazacosat főztem.

 

Hozzávalók:

250 g rizottó rizs

1 fej vöröshagyma

2 dl száraz fehérbor

7,5 dl alaplé

20 g vaj

200 g lazac

parmezán

bors

szerecsendió

 

A hagymát felaprítjuk, a parmezánt lereszeljük, az alaplevet felforraljuk. 

Kevés olyajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rizottó rizst és folytonos keverés mellett addig hevítjük, míg a rizsszemek kissé áttetszővé válnak. Ezután hozzáöntjük a fehérbort, melyet folyamatosan kevergetve közepes lángon addig főzünk, míg a rizs be nem szívja. Jöhet az előre felmelegített alaplé 1-1,5 merőkanalanként adagolva és minden felöntés után addig főzzük a rizottónkat, míg magába nem szívja a folydékot, csak ezután jöjjön a következő adag. Mire az alaplé végére érünk szép, krémes állagú rizottót kapunk. 

Jöhetnek a fűszerek: csipet só, bors és kevés szerecsendió. Hozzádobjuk a vajat és 1-2 marék parmezánt. Ezután már csak néhány keverés és kész is az alapunk. 

A lazacot serpenyőben átsütjük. Sütés közben apróbb darabokra szaggatjuk. Ha ezzel megvagyunk alaposan hozzákeverjük a rizshez és már kész is! Tálaláskor a tetejét reszelt parmezánnal díszítjük. Enjoy!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhasziget.blog.hu/api/trackback/id/tr3112266390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása