Egy fantasztikusan krémes avokádós-mascarponés tészta, melyet sült baconnel bolondítunk meg. Az avokádó semlegessége tökéletes harmóniába kerül a bacon sós-ropogós mivoltával. Tökéletes!
Hozzávalók:
1 db érett avokádó
200 g mascarpone
120 g bacon kocka
100 g parmezán
250 g friss tészta vagy 200 g száraz tészta
1 gerezd fokhagyma
só, fehér bors
A bacont egy serpenyőben közepes lángon sütjük, míg a zsírja kiolvad és szép barna, ropogósra sült szalonnát kapunk.
Eközben vizet forralunk a tésztának, apróra vágjuk a fokhagymát. Az avokádót ketté vágjuk, a magját eltávolítjuk, húsát egy kanál segítségével tálba szedjük és villával alaposan összetörjük. A parmezánt lereszeljük.
Mikor elkészült a sült szalonnánk, kivesszük és félre tesszük. A fennmaradó zsiradékon (ha túl sok zsír sült ki a szalonnából, akkor egyszerűen öntsük le a felesleget, csak épp egy kicsire lesz szükségünk) a fokhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét. Addig keverjük, míg a krém szépen "megolvad". Hozzáadjuk az összetört avokádót, pici só és fehér bors kerül még bele és az egészet összedolgozzuk, 1-2 perc alatt összefőzzük. Egy nagy marék parmezánt keverünk bele.
Közben a csomagoláson szereplő utasítás szerint megfőzzük a tésztát. Én friss tagliolinit használtam, de választhatunk spagettit vagy egyéb kedvenc tésztafajtánkat. Leszűrjük és hozzáadjuk az avokásós-mascarponés krémet ill. a bacon kockákat. Alaposan összedolgozzuk, hogy mindenből mindenhova jusson. Tálalás előtt 5-10 percig pihentetjük, átkeverjük, majd reszelt parmezánnal, esetleg extra baconnel kínáljuk. Enjoy!