Ajánlott mindenkinek, aki szeretne túllépni a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa paníron, aki szereti az izgalmas, kívül ropogós, belül szaftos husikat.
Csirkemell helyett kipróbálhatjuk a szárnyat vagy combot is. Legyünk bátrak, kreatívak!
Hozzávalók:
500 g csirkemell
a tempurához:
100 g liszt
1,5 dl víz
1 mk só
1 mk chilipor
0,5 mk cayenne bors
0,5 mk fekete bors
a ropogós panírhoz:
100 g kukoricaliszt
150 g kukoricapehely (corn flakes)
1 tk chilipor
pici só
-------------------------------------
olaj a sütéshez (bő 7-8 dl)
Felkockázzuk a csirkét, egy tálban összekeverjük a tempura, egy másikban a ropogós panír hozzávalóit. A tempura leginkább sűrű palacsintatésztához hasonló, jelen esetben fűszeres tésztapanír. Aki nagyon szereti a csípőset használhat több chiliport.
Az olajat felhevítjük, de ne legyen túl forró! Következhet a panírozás-sütés.
A csirkedarabkákat a tempurába forgatjuk, majd áttesszük a corn flakes-es keverékbe. Ügyeljünk, hogy mindenhol alaposan bevonja. Ezután mehet az olajba, ahol szép aranybarnára sütjük őket. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg a kukoricapelyhet! Ha megsültek konyhai papírtörlőre szedjük (ilyenkor bátran kóstoljunk meg egy darabot és ha szükséges kedvünkre módosítsunk a fűszerezésen) és mehet a következő adag a már ismert módszerrel.
Tálaljuk kedvenc szószunkkal, salátánkkal, hasábburgonyával. Enjoy!