Csirkefalatok ropogós bundában
2017. március 03. írta: FeketeBorsa

Csirkefalatok ropogós bundában

img_3390k.jpg

Ajánlott mindenkinek, aki szeretne túllépni a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa paníron, aki szereti az izgalmas, kívül ropogós, belül szaftos husikat.

Csirkemell helyett kipróbálhatjuk a szárnyat vagy combot is. Legyünk bátrak, kreatívak!

 

Hozzávalók:

500 g csirkemell

a tempurához:

100 g liszt

1,5 dl víz

1 mk só

1 mk chilipor

0,5 mk cayenne bors

0,5 mk fekete bors

a ropogós panírhoz:

100 g kukoricaliszt

150 g kukoricapehely (corn flakes)

1 tk chilipor

pici só

-------------------------------------

olaj a sütéshez (bő 7-8 dl)

 

Felkockázzuk a csirkét, egy tálban összekeverjük a tempura, egy másikban a ropogós panír hozzávalóit. A tempura leginkább sűrű palacsintatésztához hasonló, jelen esetben fűszeres tésztapanír. Aki nagyon szereti a csípőset használhat több chiliport.

Az olajat felhevítjük, de ne legyen túl forró! Következhet a panírozás-sütés.

A csirkedarabkákat a tempurába forgatjuk, majd áttesszük a corn flakes-es keverékbe. Ügyeljünk, hogy mindenhol alaposan bevonja. Ezután mehet az olajba, ahol szép aranybarnára sütjük őket. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg a kukoricapelyhet! Ha megsültek konyhai papírtörlőre szedjük (ilyenkor bátran kóstoljunk meg egy darabot és ha szükséges kedvünkre módosítsunk a fűszerezésen) és mehet a következő adag a már ismert módszerrel. 

Tálaljuk kedvenc szószunkkal, salátánkkal, hasábburgonyával. Enjoy!

img_3394k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhasziget.blog.hu/api/trackback/id/tr3812287609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása