Megmaradt kenyerünk újragondolva, ez a Brie Baguette. Remek vacsi lehet belőle akkor, ha csak megmentenénk a szikkadt kenyérfélénket, de egy pohár bor és egy jó baráti társaság kísérőjeként is kitűnő választás.
Hozzávalók:
1 baguette
200 g brie
50 g vaj
2-3 gerezd fokhagyma
áfonyalekvár
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A vajat felmelegítjük és hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát. A baguette-et nagyjából 1 cm-enként bevagdossuk vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen. A keletkezett vágatok mindkét oldalát megkenjük a vajas keverékkel és beleszuszakolunk egy szelet brie-t.
Óvatosan tepsire tesszük és 180°-on 10-15 perc alatt készre sütjük. Áfonyalekvárral tálaljuk. Enjoy!