A lazac egy finom, egészséges és sokféleképpen elkészíthető hal. Szeretjük füstölve, grillezve, rizottónak vagy egyszerűen csak gyors vacsinak sütőben sütve, alig 30 perc alatt!
Hozzávalók:
4 szelet lazacfilé
4 gerezd fokhagyma
50 g vaj
1 csokor petrezselyem
1 citrom
só
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a vajat felolvasztjuk, a citromot felkarikázzuk, a fokhagymát és petrezselymet felaprítjuk majd hozzákeverjük a vajhoz.
A lazacot bőrével lefelé hőálló tálba vagy tepsire helyezzük és alaposan meglocsoljuk a vajas keverékkel, finoman sózzuk (ha sós vajat használtunk el is hagyhatjuk). Kicsit mozgassuk meg a halat, hogy alá is kerüljön a vajból. Tetejére helyezzük a citromszeleteket. Alufóliával lefedve előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 5-8 percig pirítjuk.
Tálaljuk rizzsel, bulgurral vagy kedvenc köretünkkel, salátánkkal. Enjoy!