Következő szupergyors receptünk a (nálunk egyszerűen csak:) bundás csirke, mely a klasszikus párizsi bundának köszönhetően nem szárad ki és újramelegítve is finom. Tökéletes munkahelyi ebéd!
Hozzávalók:
2 db csirkemell
3-4 ek liszt
1-2 tojás (méretfüggő)
só
olaj
pici tej - opcionális
Az olajat felrakjuk melegedni. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk. A tojásokat (esetleg pici tejjel) egy-két csipet sóval - ahány tojás, annyi csipet - felverjük. A lisztet tálba tesszük.
Ha az olajunk kellő hőfokra hevült jöhet a bundázás. Először lisztbe, majd tojásba forgatjuk a csirkedarabkákat és mehet is az olajba. Csirkéről lévén szó, nem kell túl sok idő, pár perc alatt aranyszínűre sütjük őket majd alaposan lecsepegtetve konyhai papírtörlőre szedjük.
Tálaljuk kedvenc köretünkkel, salátával, mártogatós szósszal. Kiváló gyors vacsinak, de a maradékot bártan elcsomagolhatjuk másnapi ebédnek. Enjoy!