Párizsi csirkefalatok, avagy a „bundás csirke”
2017. június 11. írta: FeketeBorsa

Párizsi csirkefalatok, avagy a „bundás csirke”

20172_k.jpg

Következő szupergyors receptünk a (nálunk egyszerűen csak:) bundás csirke, mely a klasszikus párizsi bundának köszönhetően nem szárad ki és újramelegítve is finom. Tökéletes munkahelyi ebéd!

 

Hozzávalók:

2 db csirkemell

3-4 ek liszt

1-2 tojás (méretfüggő)

olaj

pici tej - opcionális

 

Az olajat felrakjuk melegedni. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk. A tojásokat (esetleg pici tejjel) egy-két csipet sóval - ahány tojás, annyi csipet - felverjük. A lisztet tálba tesszük.

Ha az olajunk kellő hőfokra hevült jöhet a bundázás. Először lisztbe, majd tojásba forgatjuk a csirkedarabkákat és mehet is az olajba. Csirkéről lévén szó, nem kell túl sok idő, pár perc alatt aranyszínűre sütjük őket majd alaposan lecsepegtetve konyhai papírtörlőre szedjük. 

Tálaljuk kedvenc köretünkkel, salátával, mártogatós szósszal. Kiváló gyors vacsinak, de a maradékot bártan elcsomagolhatjuk másnapi ebédnek. Enjoy!

 20173_k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhasziget.blog.hu/api/trackback/id/tr8512287613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása