„Zöld krémes” tészta
2017. május 15. írta: FeketeBorsa

„Zöld krémes” tészta

img_3715vk.jpg

Egy fantasztikusan krémes avokádós-mascarponés tészta, melyet sült baconnel bolondítunk meg. Az avokádó semlegessége tökéletes harmóniába kerül a bacon sós-ropogós mivoltával. Tökéletes!

 

Hozzávalók:

1 db érett avokádó

200 g mascarpone

120 g bacon kocka

100 g parmezán

250 g friss tészta vagy 200 g száraz tészta

1 gerezd fokhagyma

só, fehér bors

 

A bacont egy serpenyőben közepes lángon sütjük, míg a zsírja kiolvad és szép barna, ropogósra sült szalonnát kapunk.

Eközben vizet forralunk a tésztának, apróra vágjuk a fokhagymát. Az avokádót ketté vágjuk, a magját eltávolítjuk, húsát egy kanál segítségével tálba szedjük és villával alaposan összetörjük. A parmezánt lereszeljük. 

Mikor elkészült a sült szalonnánk, kivesszük és félre tesszük. A fennmaradó zsiradékon (ha túl sok zsír sült ki a szalonnából, akkor egyszerűen öntsük le a felesleget, csak épp egy kicsire lesz szükségünk) a fokhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét. Addig keverjük, míg a krém szépen "megolvad". Hozzáadjuk az összetört avokádót, pici só és fehér bors kerül még bele és az egészet összedolgozzuk, 1-2 perc alatt összefőzzük. Egy nagy marék parmezánt keverünk bele. 

Közben a csomagoláson szereplő utasítás szerint megfőzzük a tésztát. Én friss tagliolinit használtam, de választhatunk spagettit vagy egyéb kedvenc tésztafajtánkat. Leszűrjük és hozzáadjuk az avokásós-mascarponés krémet ill. a bacon kockákat. Alaposan összedolgozzuk, hogy mindenből mindenhova jusson. Tálalás előtt 5-10 percig pihentetjük, átkeverjük, majd reszelt parmezánnal, esetleg extra baconnel kínáljuk. Enjoy!

img_3703vk.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhasziget.blog.hu/api/trackback/id/tr7412505629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása