Vajas-petrezselymes lazac a sütőből
2017. március 15. írta: FeketeBorsa

Vajas-petrezselymes lazac a sütőből

img_3499k.jpg

A lazac egy finom, egészséges és sokféleképpen elkészíthető hal. Szeretjük füstölve, grillezve, rizottónak vagy egyszerűen csak gyors vacsinak sütőben sütve, alig 30 perc alatt!

 

Hozzávalók: 

4 szelet lazacfilé 

4 gerezd fokhagyma

50 g vaj

1 csokor petrezselyem

1 citrom

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a vajat felolvasztjuk, a citromot felkarikázzuk, a fokhagymát és petrezselymet felaprítjuk majd hozzákeverjük a vajhoz. 

A lazacot bőrével lefelé hőálló tálba vagy tepsire helyezzük és alaposan meglocsoljuk a vajas keverékkel, finoman sózzuk (ha sós vajat használtunk el is hagyhatjuk). Kicsit mozgassuk meg a halat, hogy alá is kerüljön a vajból. Tetejére helyezzük a citromszeleteket. Alufóliával lefedve előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 5-8 percig pirítjuk. 

Tálaljuk rizzsel, bulgurral vagy kedvenc köretünkkel, salátánkkal. Enjoy!

img_3492k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhasziget.blog.hu/api/trackback/id/tr9412287583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása