Akár „mindenmentesen” is fogyasztható, de aki teheti keverjen hozzá kevés reszelt parmezánt, csak úgy... a tökéletesség kedvéért.
Hozzávalók:
500 g cukkini (kb. 3 közepes)
só, bors
1 tk kakukkfű
-------------------------
2-3 marék reszelt parmezán
1 szelet pirítós (ha kell, gluténmentes)
A cukkiniket kockára vágjuk, egy fazékba tesszük és felöntjük valamivel kevesebb vízzel, mint ami ellepi. Kevés só, bors és a kakukkfű mehet bele és az egészet közepesen puhára főzzük.
Ha kész botmixerrel pürésítjük. Kóstoljuk, ha kell utánsózzuk.
Aki laktózérzékeny vagy csak nem szereti, ezzel el is készült. Így is finom levest kaptunk. (A felső kép parmezánnal készült, az alsó kép parmezán nélküli levest mutat be.)
DE! Aki teheti ennél a pontnál keverjen hozzá 2-3 marék reszelt parmezánt. Mennyeien krémes és zamatos levesünk lesz. Picit összeforraljuk és készen is van. A kenyeret megpirítjuk, felkockázzuk és a leveshez kínáljuk. Fogyasszuk magában, kenyérkockával és/vagy parmezánnal megszórva. Enjoy!