Tiramisu - Az igazi Dolce Vita
2017. február 27. írta: FeketeBorsa

Tiramisu - Az igazi Dolce Vita

img_3447k.jpg

Az olaszok rémesen krémes desszertje igazi Dolce Vita életérzés. Megvehetjük készen is, de ha egyszer megkóstoljuk az otthon készítettet, soha többé nem akarunk boltit enni.

 

Hozzávalók:

500 g mascarpone

120 g porcukor

6 db tojás

200 g babapiskóta

2 dl kávé 

1 ek kristálycukor

cukrozatlan kakópor

 

Mivel nyers tojásokkal dolgozunk nagyon fontos, hogy csak friss tojásokat használjuk, melyeket felhasználás előtt alaposan megmosunk!

Elkészítjük a kávét (erősségét ízlésünk adja meg, de hagyományosan erős presszókávét használnak), még melegen hozzáadjuk a kristálycukrot és tányérba öntjük. Hagyjuk kihűlni. 

Míg a kávé hűl elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével habosra verjük. Akkor jó, ha vilásgos sárga színűvé válik. Ehhez a habos tojáshoz keverjük részletekben a mascarponét. Alaposan összedolgozzuk, hogy jó habos krémet kapjunk. 

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a maradék cukrot hozzáadva addig verjük, míg kemény csillogó habot kapunk. A két keveréket óvatosan összedolgozzuk. 

Ha megvagyunk jöhet az összeállítás, melyet kétféleképpen is kivitelezhetünk:

1. egy tálban rakjuk össze az egészet és tálaláskor innen szervírozunk adagonként

2. poharakba rakjuk össze, egy-egy adagot alkotva

Akárhogy is döntünk a rétegek a következők:

A babapiskótákat belemártjuk a kávéba - csak egy pillanatra - és egymás mellé helyezzük a tál aljába vagy 3-4 részre törjük, így mártjuk a kávéba és a pohár aljába tesszük. Jöhet egy réteg krém, majd óvatosan szitáljunk kakaót a tetejére. Ismételjük meg a műveletet, a tetejére vékony kakaóréteg kerüljön. Mehet a hűtőbe legalább 3-4 órára, még jobb, ha egy egész éjszakára. Tálalás előtt rakjunk a tiramisunk tetejére egy végső kakaóréteget.

Ha kibírtuk a hűtési időt nem maradt más dolgunk, mint hátradőlni és élvezni ezt a mennyeien krémes finomságot. Enjoy!

img_3438k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhasziget.blog.hu/api/trackback/id/tr1012293927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.02.27. 23:15:44

Nekem még az ázsiai fúziós megoldás tetszik, amikor a tetején kakaópor helyett zöld tea van.

mpl 2017.03.09. 08:37:39

Babapiskóta helyett Savoiardi-t használj, nem ázik el a kávéban és a kakaót csak a felhasznalás előtt tedd rá, mert az is átázik es gusztustalan lesz.
süti beállítások módosítása