Házi szezámos buci
2017. február 22. írta: FeketeBorsa

Házi szezámos buci

img_2984k.jpg

Ez a buci egy tipikus Food for Friends kaja, ami egy baráti társaságban bármikor megállja a helyét. 

 

 

Hozzávalók:

800 g liszt

500 g natúr joghurt

70 g cukor

50 g vaj

40 g friss vagy 2 tasak instant élesztő

1 tojás

------------------

tojás a kenéshez

szezámmag

 

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A hozzávalókat egy tálba tesszük és sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarjuk és bő egy óra alatt duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk és egyenlő darabokra osztjuk. Ezeket gombócokká formázzuk (úgy, hogy tenyérpárnáinkkal felülről lefelé húzzuk a tésztát és alul ujjainkkal benyomkodjuk), sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

A bucik tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 °C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket (kb. 15-20 perc).

Még melegen magában vagy vajjal az igazi! Enjoy!

img_2973k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhasziget.blog.hu/api/trackback/id/tr1712225476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása