Ez a buci egy tipikus Food for Friends kaja, ami egy baráti társaságban bármikor megállja a helyét.
Hozzávalók:
800 g liszt
500 g natúr joghurt
70 g cukor
50 g vaj
40 g friss vagy 2 tasak instant élesztő
1 tojás
só
------------------
tojás a kenéshez
szezámmag
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A hozzávalókat egy tálba tesszük és sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarjuk és bő egy óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk és egyenlő darabokra osztjuk. Ezeket gombócokká formázzuk (úgy, hogy tenyérpárnáinkkal felülről lefelé húzzuk a tésztát és alul ujjainkkal benyomkodjuk), sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A bucik tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 °C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket (kb. 15-20 perc).
Még melegen magában vagy vajjal az igazi! Enjoy!