Burgonyakrémleves
2017. február 20. írta: FeketeBorsa

Burgonyakrémleves

img_3384k.jpg

Egy szuper és „mindenmentes” krémleves, egyszerű, gyors és nagyon finom. Kell ennél jobb? 

 

 

Hozzávalók: 

1 kg burgonya

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

3 babérlevél

fehér bors

szerecsendió

--------------------------

1-2 ek. tejföl

bacon, snidling a tetejére

 

A burgonyát, vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és annyi vízben ami épp ellepi feltesszük főni. Sóval, fehér borssal és kis szerecsendióval ízesítjük, valamint hozzáadjuk a babérleveleket.                                                                             

Miután a burgonya megfőtt kivesszük a babérleveleket és a levest botmixerrel pürésítjük. Aki szereti és eheti tehet bele 1-2 ek. tejfölt. Tetejét snidlinggel és/vagy sült baconnel díszíthetjük. Enjoy!

img_3382k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhasziget.blog.hu/api/trackback/id/tr2712270892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melinda Donka 2017.02.21. 11:24:42

Mindenmentes? Mi mindentől mentes? Mondjuk tejterméktől pont nem.

FeketeBorsa 2017.02.21. 14:20:54

@Melinda Donka:

Kedves Melinda!

Az alaprecept nem tartalmaz sem tejterméket, sem lisztfélét.
Pontosan azért szerepel az „Aki szereti és eheti tehet bele 1-2 ek. tejfölt.” mondat, mert ez egy opció, aki szeretné tesz bele, aki nem szeretné (vagy esetleg nem teheti/eheti) nem tesz bele. Mindkét esetben finom levest kapunk.
A felső kép tejföllel, az alsó kép tejföl nélkül készült levest mutat be.
süti beállítások módosítása