Csokis-rumos kekszgolyó
2017. február 16. írta: FeketeBorsa

Csokis-rumos kekszgolyó

img_3336k.jpg

Egy igazán finom és nagyon csokis desszert, melyből csak módjával készítsünk, mert abbahagyhatatlan! 

 

 

Hozzávalók:

150g keksz

100g étcsoki

25g vaj

25g porcukor

1-2 kupaknyi rum (vagy aroma)

3-4ek tej

A kekszet ledaráljuk és hozzákeverjük a porcukrot. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat és a rumot majd levesszük a tűzről. Részletekben hozzákeverjük a cukros-kekszes keveréket. 3-4 evőkanál tejjel lazítjuk, ezután a hűtőbe tesszük pihenni.

Kb. 15 perc után kivesszük és golyókat formázunk a masszából. Maradhatnak így is, de akár cukrozatlan kakóporba, kókuszreszelékbe is forgatjatjuk. Az elkészült kekszgolyókat fogyasztásig érdemes hűtőben tárolni. Enjoy!

img_3333k.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhasziget.blog.hu/api/trackback/id/tr8512258098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása